11 Ocak 2014 Cumartesi

Niobyum


  1. Açıklaması: Niobyum, sembolü Nb, atom numarası 41 olan kimyasal elementtir.


    Atom ağırlığı 92.90638 g/mol, rengi oda koşullarında metalik gridir. Oda koşullarında katı halde bulunur. D-blok elementi olup, bir metaldir.


    Niyobyum metali 1801 yılında Charles Hatchett tarafından keşfedilmiştir. Doğada yaygın olarak, niobit , mineralleri içerisinde bulunur.


    Minerallerinde aynı zamanda bulunan tantal ve niobyumun kimyasal özellikleri birbirine çok benzediği için ayrışması zordur. Niobyum mineralinden önce alkali çözelti ile sonra da hidroflorik asit yarımı ile ekstrakte edilir. Çözeltideki tantal sıvı-sıvı ekstraksiyonu yardımı ile ayrılır. Bu uygulamada tantal tuzu MIBK (metil isobütil ketone, 4-metil pentan-2-on) ile ekstrakte edilir. Niobyum çözeltide kalır. HF'li çözeltinin MIBK çözeltisi ile ekstraksiyonu ile organik çözelti niobyum içerir. Daha sonra bu çözeltide ki niobyum oksidine dönüştürülür. Karbon veya sodyum ile indirgenerek saf metalik niobyum eldedilir.






    niyobyum hakkında bilgi


    Soru: Niyobyum nedir?
    Kategorisi: Bilim
    Hakkında Bilgi: bir geçiş metalleri sayılır kimyasal elementlerin olarak, niyobyum farklı uygulamalar bir dizi kullanılır. ideal büyük yapılar için elektronik kullanmak için alaşımları kullanılmak itibaren, niyobyum birçok yerde bulunur ve ürün seçeneği bir parçası olarak. Burada niyobyum tarihçesi hakkında biraz bilgi ve nasıl eleman bugün kullanılır.


    İlk Charles Hatchett tarafından 19. yüzyılın şafakta keşfedilen niyobyum İngiltere'ye John Winthrop, Connecticut ilk vali tarafından gönderilmiş olan bir cevher örnek izole edildi. kolombiyum adını vermek, eleman bazen çok benzer özelliklere sahiptir tantal ile karışıktı. elemanının adının atanma "niyobyum" hakkında 1846 yılında, Heinrich Rose ve Jean Charles Galissard de Marignac kimyasal element yeniden keşfedilen geldi ve daha net spesifik özellikleri daha önce yapıldı tanımlamak başardı.


    eleman için iki isim birbirinin 1950, Uluslararası Birliği Temel ve Uygulamalı Kimya atom numarası 41 için doğru ismin sorun çözülmediği kadar kullanılmıştır. Yine de, sanayi ve özellikle metal dernekler ve kendi üye örgütleri ve bireysel metalurjistlerin kolombiyum olarak eleman belirlemeye devam kuruluşlardır.


    Niyobyum, Nb olarak kısaltılır, görünüm ve ideal çelik kullanım için gri bir ürün sayısı kullanılabilecek bir alaşım yaratmak için bir metaldir. çelik ve niyobyum ve Karışımları su ve kanalizasyon sistemleri, bileşenleri için boru yapımında otomobil türlerinde, kullanılmış olan ve kaynak çubukları oluşturulmasında. Eleman da büyük paslanmaz çelik ürün seçeneği, ev için özellikle öğeler kullanmak içindir.


    En yaygın kullanım niyobyum bugün görme sorunları telafi etmek içindir optik lens üretim içinde. cama niyobyum ekleme çevirmek mümkündür daha ince ve hafif düzeltici lensler oluşturmak için yapar kırılma, daha yüksek bir oran sağlamak kanıtlanmıştır. düzeltici gözlük kullanımı ile birlikte, niyobyum uygulama da optik test ekipmanları bir parçasıdır etkili lenslerin sağlar.


    Daha yakın zamanlarda, niyobyum takı oluşturulmasında kullanılabilecek bir metal olarak dikkat çekmeye başladı. metal gri ve mavi tonlar o taşların bir dizi için ideal bir ayar, çekici halka tasarımlar yaratılmasına neden olun. metal de kolayca renkli olabilir bu yana, mümkün çalışır bir niyobyum ayar yaratmak istediğiniz herhangi bir renk taş sadece. halkaları ile birlikte, kolye, küpe ve kişisel süsleme diğer formları da niyobyum kullanılarak inşa edilmiştir bir metal bileşikleri gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder