11 Ocak 2014 Cumartesi

Neodimyum

Neodimyum metal bir kimyasal element periyodik tablonun nadir toprak grubunda sınıflandırılır. "nadir" onun temel grubunda, neodymium aslında görece yerkabuğundaki, çeşitli mineraller şeklinde bileşikleri genellikle bol olmasına rağmen. Aynı zamanda çeşitli şekillerde ayrılmış metal ürünleri verim için işlenir bazı karışık metal cevherleri, bulunabilir. Tüketiciler muhtemelen en çok güçlü mıknatıslar bir neodymium alaşımından yapılmış şeklinde neodimyum sahibisiniz.

görünüm olarak, eleman renkli gümüş ve son derece parlak. Ancak, hızlı oxidizes, bu nedenle mineral yağı veya diğer nötr koşullarda parlak, parlak renk korunacak için tutulması gerekmektedir. Neodimyum da tuzlar ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılan izotopların bir dizi var; elemanın bu türevlerinin görünümü değişir. periyodik Masada, neodymium sembolü Nd ile özdeşleşmiş olduğunu ve 60 bir atom numarası vardır. Nadiren doğada saf bir biçimde, hava ile reaktivite nedeniyle görünür.

Baron Carl Auer von Welsbach tipik olarak 1885 yılında neodymium keşfi için kredi verilir. O, bir malzeme Carl Mosander tarafından 1841 yılında keşfedilmişti didymium olarak bilinen çalışmalar yürütmekte olduğunu eninde sonunda bu bileşik dan neodymium ayıklamak için bir damıtma tekniği kullanılmıştır. Mosander bu keşfi yeni bir öğe olduğuna inanıyordu ve o Yunan didymos sonra, "ikiz için adını" lantan ile yakın benzerliği için bir referans. Welsbach bu didymium gerçekleştirerek sonra keşfi "yeni ikiz" aslında saf bir unsur değildi atadı.

neodymium bir saf 1925 yılına kadar üreme olmadı ve bu neodymium ayıklamak için uygun bir yöntem geliştirmek için birkaç yıl daha sürdü. Ayrıca mıknatıs olarak, neodymium optik malzemeleri, cam boyama, seramik sırlarında, çeşitli metal alaşımlar istihdam kullanılır olmaya. Neodimyum Misch metal çakmak için flints gibi şeyler olarak kullanılan bir metal alaşım yaygın bir bileşenidir. Neodimyum bileşikler de bazen intravenöz antikoagülan olarak verilmiştir.

Diğer nadir toprak elementleri gibi, neodymium düşük hafif toksisite için olduğuna inanılıyor. Toz metal kesinlikle bu ağız, burun, göz rastlanabilen, mukus zarları tahriş edebilir ve akciğerler. Bakım ayrıca metal işleme üretilen neodymium duman ve buharlar etrafında alınmalı ve mümkünse insanlar almasını önlemek için, isteyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder