12 Ocak 2014 Pazar

Terbiyum

Terbiyum elementlerin periyodik tablonun nadir toprak elementleri sınıflandırılır Metalik bir kimyasal element, aynı zamanda Lantanit olarak bilinen. Bu doğada saf form bulundu, fakat değildir minerallerin bir ürün yelpazesine kurtarıldı olabilir; Çin dünyanın terbiyum çoğunun kaynağıdır. Diğer nadir toprak elementleri gibi, terbiyum nispeten iyi dağıtılır Dünya genelinde, ancak yaygın olarak kullanılan değildir; onlar terbiyum bileşenleri ile bazı ürünleri kendi rağmen çoğu tüketici terbiyum ile etkileşim yoktur.

Ne zaman terbiyum izole edilir, o gümüş ve nispeten yumuşak gri ve iş kolay. Element, ve en az iki allotropic formlar, ne zaman bir katı halde, koşullara bağlı olarak değişebilir eleman yapısı anlam kristal bir yapıya sahiptir. elementlerin periyodik tablosu üzerine terbiyum sembolü Tb ile tanımlanır ve onun atom numarası 65 olan. Eleman da izotoplar ve çeşitli uygulamalarda kullanılan tuzların bir numarası vardır.

Discovery elemanın Carl Mosander, Ytterby, İsveç'te bir şehre mineraller deneme olarak yatırılmaktadır. Mosander da birçok diğer öğeleri keşfedilen ve aynı zamanda İsveç Doğa Tarihi Müzesi olarak kimya öğretmeni oldu. O 1843 yılında, o başka bir elemanın bir kirlilik, itriyum tespit terbiyum keşfetti. Eleman Yttrby, yeni elementlerin keşfi için bir görünüşte verimli bir yer çünkü aynı zamanda itriyum, iterbiyum adını ödünç verdi ve erbium için seçildi.

Eleman bazı x-ray makinelerinde kullanılan ve renkli televizyon tüpleri de. Ayrıca lazer ve yarıiletkenlerde bir dopant olarak kullanılmaktadır ve çeşitli amaçlar için diğer metallerin bir dizi alaşımlı olduğunu. Çeşitli terbiyum izotoplar araştırmalarda kullanılmaktadır. Dünyanın terbiyum büyük bölümü çözücüler ile içerdiği faydalı unsurları ayıklamak için tedavi edilir mineral bastnaesite, geliyor.

Diğer nadir toprak elementleri ile olduğu gibi, terbiyum hafif toksik ve bu nedenle mümkünse insanlar muhtemelen maruz kalmaktan kaçınmalıdırlar. toz veya terbiyum bacalarından çıkan dumanların solunması yüz koruması kullanımı, ve kaçınılmalıdır radyoaktif izotoplar terbiyum kontrollü ortamlarda radyoaktif maddelerin aşina kişiler gözetiminde ele alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder